Foto: snimka zaslona/ard.de Foto: snimka zaslona/ard.de

Riječ je o seriji čija radnja se odvija u splitskom Povjerenstvu za ubojstva, gdje povjerenica Stascha Novak (Jasmin Gerat) istražuje razne slučajeve. Podršku dobiva od kolega Emila Perice (Lenn Kudrjawizki) i Borka Vučevića (Kasem Hoxha), dok njihovog direktora Tomislava Kovačića igra Max Herbrechter. Do sedme epizode ulogu povjerenice Branke Marić, koja je u seriji ubijena, igrala je Neda Rahmanian.

Film pod nazivom "Jagd auf einen Toten" ("Lov na jednog mrtvaca") u četvrtak je gledalo 5,56 milijuna gledatelja, što je 17,6 posto ukupne gledanosti. Sljedećeg četvrtka, s rasporedom u 20.15 sati, ARD će prikazati sljedeći film hrvatskog krimića pod nazivom "Die Patin von Privonice" ("Kuma Privonice"), gdje povjerenica Novak preuzima slučaj ubojstva u kojem ne mora dugo tražiti koherentan motiv. Tijekom istrage nailazi na prsten krijumčara ljudi koji su uključeni u slučaj ubojstva.

"Der Kroatien-Krimi" se emitira na ARD-u još od 2016. godine, a u ovom periodu je snimljeno devet filmova. Režiju potpisuje Michael Kreindl, a scenarij Christoph Darnstädt. Prvi film je emitiran 15. rujna 2016. godine.

(Izvor: kroativ.at)