Foto: Savez inovatora Zagreba Foto: Savez inovatora Zagreba

Hrvatski izlagači osvojili su 11 odličja, među kojima su i glavna nagrada i dva zlata, dok je hrvatski izložbeni prostor ocijenjen drugim najboljim pa su organizatori izložbe uručili posebno priznanje Hrvatskoj gospodarskoj komori i Savezu inovatora Zagreba, priopćio je Savez inovatora Zagreba.

Najbolji hrvatski izlagač bio je Vjekoslav Majetić (DOK-ING) s inovacijom "Rudarski buldožer MVD-XLPD" za koju je osvojio glavnu nagradu i zlatnu medalju. Zlatno odličje osvojila je i Sanja Lončarek za inovaciju "LELS - drvene natikače s promjenjivim gornjištem".

Srebrne medalje pripale su Mirjani Brlečić (Priroda liječi) za inovaciju "HYALURON+VITAMINS intenzivna revitalizirajuća linija" i Zvonimiru Viduki (Altpro) za "Sustav za automatsko zaustavljanje vlakova AP AUTOSTOP", koji je dobio i posebnu nagradu iranskog izaslanstva.

Brončane medalje osvojili su Melita Pavlek-Moćan i Mira Moćan (Cosmel) za inovaciju "OMEGA 6 CREAM HYDRO za suhu i dehidriranu kožu" i Pavao Potočki za "MINI ELEKTRONSKI BOX".

Marian Ciprian Mitrić iz zagrebačke I. tehničke škole Tesla nagrađen je posebnom diplomom i nagradom iranskog izaslanstva za inovaciju "Glasovni termometar".

MTE je ove godine okupio oko 600 inovacija iz Malezije i 17 država jugoistočne Azije i Europe pri čemu su ostvareni mnogobrojni kontakti radi komercijalizacije hrvatskih inovacija na malezijskom tržištu.