Foto: Filip Kos/PIXSELL Foto: Filip Kos/PIXSELL

Kao i svake godine svjetska EY završnica Poduzetnika godine okupila je renomirane svjetske poduzetnike u Monacu, a Hrvatsku i njezino poduzetništvo predstavljali su svjetski priznati poduzetnici Silvio Kutić, Izabel Jelenić i Roberto Kutić iz tvrtke Infobip d.o.o., koji su u ožujku ove godine na petom domaćem izdanju proglašeni hrvatskim EY Poduzetnicima godine, javlja HINA.

Kroz nastup na svjetskoj pozornici, predstavljajući svoje poduzetničke početke, globalne uspjehe i planove, Infobip je stekao veliki ugled među svjetskim kolegama. Naime, tvrtka je utemeljena 2006. u istarskom gradiću Vodnjanu, a danas posluju na šest kontinenata kroz 61 ured u kojima zapošljavaju 1.500 ljudi.

Puno truda i rada

- Osnivajući Infobip vjerovali smo da su pred nama velike stvari, a jedan od većih uspjeha je svakako proglašenje hrvatskim EY Poduzetnicima godine, a zatim dolazak na svjetsku završnicu. Proteklih smo dana svjedočili zaista iznimnim poslovnim pričama, a pobjednička nas je posebno nadahnula. Čestitamo kolegama jer svaki je rezultat na globalnom izazovnom tržištu vrijedan nagrade i priznanja, a mi znamo koliko je truda i predanog rada potrebno za uspjeh - poručili su predstavnici Infobipa.

Novim EY Svjetskim poduzetnikom godine proglašen je čelni čovjek tvrtke Uptake Technologies Inc., američki poduzetnik Brad Keywell koji se bavi softverskim rješenjima i prediktivnom analitikom.

U Monacu Tedeschi i Rimac

Na svečanosti proglašenja EY Svjetskog poduzetnika godine u Monte Carlu bili su i drugi članovi hrvatske poduzetničke delegacije. Tako su u sklopu petodnevnog programa Emil Tedeschi, poduzetnik i predsjednik žirija domaćeg izdanja te Mate Rimac, također član žirija i prošli hrvatski EY Poduzetnik godine sudjelovali u panel raspravama i predavanjima.

EY Poduzetnik godine nastavlja se na nacionalnoj i globalnoj razini. Već danas otvorene su prijave za šesto hrvatsko izdanje, a poduzetnike je moguće kandidirati putem službene web stranice programa.