Foto: havc.hr Foto: havc.hr

Ovogodišnji program "Sarajevo Talents" održava se u prilagođenim, virtualnim uvjetima pod nazivom "New Beginnings". Još u travnju organizatori su ga zamislili u ovom obliku što nije obeshrabrilo više od 300 redatelja, scenarista, producenata, glumaca, snimatelja, montažera i filmskih kritičara da se prijave.

U programu sudjeluje i osam filmskih profesionalki i profesionalaca iz Hrvatske: glumci Tajna Peršić, Lukrecija Tudor Rok Juričić, producentica Dalia Alić, snimatelj Davor Marenjak, montažerka Ivana Perčinlić, scenaristica Andrea Slaviček i filmska kritičarka Dina Pokrajac.

Među ostalim, "Talents Sarajevo" najavljen je kao mjesto razgovora i promišljanja o nizu neposrednih posljedica pandemije na film kao umjetnost i industriju.

Podsjetimo, pokrenut je prije 14 godina u suradnji s Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents. Mladi filmaši imaju priliku profesionalno se usavršavati u okruženju regionalne i međunarodne filmske zajednice te upoznati s radom etabliranih filmskih stručnjaka.