(Foto: Snježana Herek/ snimka zaslona) (Foto: Snježana Herek/ snimka zaslona)

Tradicija održavanja Hrvatskog bala tako neće biti prekinuta.

Kako se navodi u priopćenju, Hrvatski bal će putem interneta ''gostovati u vašim domovima''.

- Za 74. Hrvatski bal u Beču planiran je kulturno- zabavni program – iz Parkhotela Schönbrunn – a na kraju tombola. U ponudi će biti i poseban paket s vinom i različitim predmetima, koji će podsjećati na bal i kako bi barem donekle mogli stvoriti balsku atmosferu, u vašim domovima, pred ekranom - rekao je koordinator balskog tima Petar Tyran.

- U balskom paketu bit će jedna boca bijeloga balskoga vina (Mariel, Vulkaprodrštof), jedna boca Szigeti pjenušca, dvije korona maske s balskim logom, dvije rezervacije mjesta za stolom za jubilarni 75. Hrvatski bal 2022. ljeta, jedna tablica poznate Zotter čokolade s balskim logom i balska knjiga. U ovom paketu će se po principu slučajnosti dodati jedan broj, koji će omogućiti sudjelovanje na ekskluzivnoj tomboli, čiji će se dobitnici izvlačiti na virtualnom emitiranju ovoga bala, a rezultat će biti predstaviti na kraju emitiranja – dodao je Tyran.

Organizacijski tim Hrvatskog bala istaknuo je kako je cilj održati kontinuitet bala i virtualnim balom ukazati na tu tradicionalnu zabavu u Beču, namijenjenu prvenstveno Hrvatima, ali i omiljenu za pojedine prijatelje Bala iz Austrije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

Gabriela Novak Karall o prvom virtualnom Hrvatskom balu u povijesti gradišćanskih Hrvata

Gabriela Novak Karall o prvom virtualnom Hrvatskom balu u povijesti gradišćanskih Hrvata

11:54