Hrvatska zajednica u La Pazu predstavlja film Vatreni

Dokumentarni film Vatreni ostvarila su dvojica Meksikanaca Edson Ramírez i Alfredo Sánchez. Iako nije novijeg datuma, u hrvatskoj zajednici žele ga ponovno prikazati kako bi se prisjetili tih veličanstvenih dana hrvatske sportske povijesti.

U Boliviji žive i osjećaju strast prema nogometu, posebice prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, govori predsjednica Hrvatske zajednice u La Pazu Patricia Avila Kuljiš.

--- BEZ NASLOVA ---

Prikazivanje filma Vatreni

4 fotografija

- Mi Hrvati iz La Paza i iz Bolivije slavili smo s puno strasti, uzvikivali smo Ajde Vatreni i Hrvatska, Hrvatska. Naši vriskovi, naše suze, ostali su utjelovljeni u kinu "6. kolovoz" (Cine 6 de Agosto). Zato smo odabrali spomenuto kino kao idealno mjesto za prikazivanje filma - kaže Patricia.

Šivali vlastite zastave

Tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji napravili su više od 250 majica za sve koji su poželjeli gledati utakmice. Kako u Boliviji nije bilo hrvatskih zastava, prionuli su šivanju zastava i ručnom oslikovanju grbova.  

- Sportski uspjeh, zahvaljujući našoj voljenoj reprezentaciji, ujedinio je zajednice La Paza. Prostor nam je postao premalen i morali smo pronaći veći. Tada je Vijećnica, koja upravlja kinom “6. Kolovoz”, ponudila prenositi sve utakmice Svjetskog prvenstva. Bilo je to idealno mjesto za čitavu zajednicu koja je rasla iz dana u dan – prisjeća se Patricia.

[AUDIO] Patricia Avilla Kuljiš na španjolskom jeziku(Autor: David Rey)

[AUDIO] Patricia Avilla Kuljiš na španjolskom jeziku(Autor: David Rey)

5:00