Prva puta u povijesti UEFA-e žena ima takvu ulogu u muškome finalu (Foto: Facebook) Prva puta u povijesti UEFA-e žena ima takvu ulogu u muškome finalu (Foto: Facebook)

U današnjem finalu Europske lige sastat će se španjolski Atletico Madrid, čije boje brani hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko i francuski Olympique Marseille, a ulogu delegata na tom će dvoboju preuzeti Ivančica Sudac. Voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) tom će ulogom postati prva žena u povijesti UEFA-inog muškoga seniorskog natjecanja, klupskog ili reprezentativnog.

Atletico Madrid (Foto: Atlético de Madrid/Facebook)

- Ovo imenovanje je veliko priznanje mom dosadašnjem radu, zbog čega sam zahvalna svojim suradnicima u HNS-u i kolegama u UEFA-i koji su me podržavali kroz sve ove godine. Biti delegat na finalnoj utakmici klupskog natjecanja iznimna je čast svakom nogometnom dužnosniku, a posebnu vrijednost ima što sam to povjerenje dobila kao prva žena na muškome finalu. Takva uloga donosi i veliku odgovornost, ali to je izazov kojeme se izuzetno radujem - za HNS je, uoči finala izjavila Sudac.

Osim potvrde zapaženoga statusa Ivančice Sudac u UEFA-i, ovo imenovanje vrijedno je priznanje dosadašnjem trudu i zalaganju svih hrvatskih nogometnih djelatnika te važan trenutak za ulogu žene u nogometu.