Foto: snimka zaslona/facebook Foto: snimka zaslona/facebook

Vijest o nagradi Myriam je primila prije nekoliko dana. No, ovo nije i njezina prva nagrada u ovoj godini. Nedavno je sa svojim glazbenim sastavom osvojila drugo mjesto na istoj dodijeli nagrada. Naime, njezin sastav MyriamUnplugged & Friends osvojio je 2. nagradu na 38. Deutschen Rock und Pop Preis 2020., (Njemačkoj nagradi za rock i pop) u kategoriji "Najbolji Country band" ("Beste Country Band").

– Ovih mi je dana stigao zlatni kipić, odnosno glazbeni Oscar koji se dodjeljuje za tu nagradu. Jako sam sretna i zadovoljna. Zbog pandemije koronavirusa nismo cijelu godinu nastupali, nije bilo koncerata, publike i svega što jednog glazbenika veseli, no ova je nagrada na neki način tu tugu za koncertima ublažila. Iako, moram priznati, najveća nagrada nam je oduševljenje i zadovoljstvo naše publike – rekla je Myriam Kavelj-Fuchs.

Myriam je nominirana i u ovogodišnjem 15. Večernjakovu izboru najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla. Nominirana je u kategoriji "Glazbe".

Njemački mediji često ističu kako ima impresivan glas, snažne i iskrene osjećaje, a na pozornici je samouvjerena i uvjerljiva. Njen glazbeni sastav u stalnoj postavi čine Erich Altenkirch i Ralf von Horstig, a "Prijatelji" su gostujući glazbenici koji sviraju na većim koncertima. Krajem prošle su godine objavili su novi studijski album "Dreamcatcher" (Lovac snova).

Myriam je rođena 1964. godine u Ingelheimu na Rajni, (Rheinland-Pfalz). Otac joj je Marko Kavelj iz Lokvičića u Dalmaciji, a majka Hannelore iz Groß-Winternheima kod Ingelheima. Danas žive u Baškoj Vodi kod Makarske.

Zbog svog hrvatskog podrijetla, svoje domovine Hrvatske, svojih roditelja, ali i sebe i svog benda, Myriam kaže kako joj već nominacija za Večernjakovu domovnicu jako puno znači.

– Svakako, nadam se da ću proći dalje, da će moji Hrvati za mene glasati, ali već samim time što sam dio Večernjakove domovnice, meni puno znači. Sretna sam – ponosno je rekla Myriam.

(Izvor: Fenix-magazin/Marijana Dokoza)