(Foto: Mateo Saina/Facebook) (Foto: Mateo Saina/Facebook)

Samci iz svih dijelova Irske u emisiji "First Dates Ireland" pokušavaju pronaći svoju srodnu dušu pomoću zajedničke večere u restoranu. Ondje je njihov domaćin od početaka emisije 2016. i snimanja u Gibson hotelu, Labinjanin Mateo Šaina.

Simpatični Istrijan, menadžer poznatog restorana u središtu Dublina, u Irsku je stigao 2004. godine, gdje je uz pomoć prijatelja i preporuka radio u ponajboljim irskim restoranima. Kandidate i publiku u Irskoj zadivio je svojim šarmom i nenametljivim pristupom kojim vodi kandidate do pronalaska nove ljubavi.

Za televizijsku ulogu preporučio ga je vlasnik restorana u kojem je tada radio u Dublinu. Smatrali su da je televizičan, ali i da zna mnogo o ugostiteljstvu.

Sjajno odrađen posao nagradila je i kritika te je Šaina dobio nagradu Irske akademije za film i televiziju za najbolji reality show u 2016. godini, a irski mediji, nazivaju ga i hrvatskom senzacijom.

Mateo Šaina domaćin reality showa "First Dates Ireland"

Mateo Šaina domaćin reality showa "First Dates Ireland"

49:57

Gledanost emisije je velika, a vlasnica producentske kuće "Coco TV" Linda Cullen, koja emisiju snima za kanal RTÉ2, istaknula je da je baš Šaina osoba koja je opravdala njihova visoka očekivanja, čime su nadmašili originalnu britansku verziju ove emisije.