Foto: screensht/hnv.org.rs Foto: screensht/hnv.org.rs

Početkom ovoga tjedna delegacija Hrvatskog nacionalnog vijeća na čelu s predsjednicom Jasnom Vojnić te predsjednikom Izvršnog odbora Lazarom Cvijinom, članicom odbora Margaretom Uršal i članom Borisom Udovčićem posjetilo je udrugu "Tomislav" u srijemskom mjestu Golubinci, a zatim i predsjednika općine Stara Pazova Đorđa Radinovića.

I predstavnik udruge i predsjednik lokalne samouprave ističu da međunacionalnih tenzija, koje su postojale tijekom devedesetih, više nema, te da su dobrosusjedski odnosi Srba i Hrvata obnovljeni. 

Dobri odnosi Hrvata s vodstvom Općine

- Ovakvi susreti su izuzetno dragocjeni, jer možemo na terenu vidjeti kakva je situacija i kakav je odnos s hrvatskom zajednicom. Konkretno u Općini Stara Pazova stekli smo jako dobar dojam odnosno da mjesni Hrvati ovdje imaju dobru komunikaciju i suradnju s gradonačelnikom i djelatnicima iz Općine. Općina Stara Pazova je senzitivna, ima razumijevanja i pruža financijsku podršku projektima i programima koji ovdje rade Hrvati - rekla je Vojnić.

Golubinačke mačkare 

Hrvati su druga po veličini manjinska zajednica u Općini Stara Pazova i u njihove aktivnosti uloženo je ove godine 500.000 dinara. 

- Najzastupljeniju suradnju imamo s Udrugom Tomislav koja djeluje na području naše Općine, a koja ima bogat kulturni program. Udruga doprinosi razvoju Općine u području kulture, a posebno se izdvaja manifestacija Golubinačke mačkare koja je od općinskog značaja i nama jedna od najbitnijih na teritoriji Općine - poručio je predsjednik Općine Stara Pazova Đorđe Radinović.

HNV u Golubincima

HNV u Golubincima

4:00