Zagrebačka filharmonija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Zagrebačka filharmonija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)

Novom koncertnom sezonom krenuli su nastupi naših glazbenika diljem svijeta. Osam solista Zagrebačke filharmonije sinoć je nastupilo na svečanom koncertu u Izraelu, nastupivši sa Jeruzalemskim simfonijskim orkestrom.

Jesenski koncertni ciklus otvorili su nastupom s djelima W.A. Mozarta i G. Mahlera, pod ravnanjem maestra Frederica Chaslina. Izveli su Mahlerovu 9. simfoniju, te Mozartov klavirski koncert u a-molu. Soliste Zagrebačke filharmonije u Jeruzalem je pratio i ravnatelj orkestra, Mirko Boch.

Mirko Boch

Mirko Boch

2:30

Nastavak je to uspješne suradnje Zagreba i Jeruzalema koja je počela 27. rujna, svečanim otvorenjem koncertne sezone Zagrebačke filharmonije. Pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka te uz zborove Ivan Goran Kovačić, Ivan Filipović i Zvjezdice, u izvedbi Mahlerove 8. Simfonije u Es-duru, čuvene kao i Simfonije Tisuće, Zagrebačkoj filharmoniji tad se pridružilo osam solista Jeruzalemskog simfonijskog orkestra, a koncertu je prisustvovao i ravnatelj orkestra, Yair Stern.

Zagrebački solisti u Trstu (screenshot Facebook)

Zagrebački solisti u Trstu 

Koncertom Zagrebačkih solista u dvorani Teatro Giuseppe Verdi u Trstu uveličana je proslava 50. obljetnice Barcolane, najveće svjetske jedriličarske regate. Uz koncertnog majstora Sretena Krstića, ansamblu su se pridružile dvije mlade zvijezde operne scene - sopranistica Evelin Novak, solistica Berlinske državne opere te bariton Ljubomir Puškarić, solist Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. 

Glazbenici s Hrvatima u Trstu (screenshot Facebook)

Kao poklon gradu Trstu, koncert je organizirala Zajednica Hrvata u Trstu, uz potporu Općine Trst, Pokrajine Friuli-Venezia-Giulia te Fondacije CRTrieste.