Dio postava izložbe. (Foto: HTZ) Dio postava izložbe. (Foto: HTZ)

Ljepote Hrvatske predstavljene su kroz fotografije hrvatskih renomiranih fotografa koje prikazuju hrvatsku kulturnu baštinu i prirodne ljepote, a posjetitelji će ih moći vidjeti sve do 23. veljače 2020. godine.

- Čast nam je predstaviti sve ljepote Hrvatske kroz vrhunske fotografije naših umjetnika u prostorijama jedne od najposjećenijih galerija u Njemačkoj. Ovo je sjajna prilika za promociju Hrvatske u srcu Münchena, a cijela priča dobiva još veći značaj kad znamo da je Njemačka najvažnije emitivno tržište za hrvatski turizam s kojeg u ovoj godini ostvarujemo rast od 4 posto. Najveći turistički promet ostvarujemo upravo iz južnih pokrajina te sam siguran da će velik broj Nijemaca, ali i njihovih gostiju iz cijeloga svijeta, posjetiti ovu izložbu – kazao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

(Foto: HTZ)

Izložene fotografije potpisuju proslavljeni hrvatski fotografi poput Ive Pervana, Davora Rostuhara, Zorana Jelače, Ive Biočine, Aleksandra Gospića i drugih. Oni su svojom kamerom zabilježili prirodnu raznolikost i živopisnu kulturu Hrvatske pa se na fotografijama mogu pronaći motvi naših gradova, otoka, dvoraca, katedrala, nacionalnih parkova i parkova prirode, ali i naših autohtonih specifčnosti poput Sinjske alke, lipicanera, klapske pjesme i narodne nošnje.

- Ponosni smo na uspješnu suradnju Kunsthallea i Ispostave HTZ-a u Münchenu koja je rezultirala izložbom fotografija koja je dio vreve božićnog sajma u Münchenu, kojeg će ove godine posjetiti preko 3 milijuna gostiju iz cijeloga svijeta. Prva pop-up izložba jedne destinacije u Kunsthalleu koncipirana je kao ostakljena izložba vidljiva za prolaznike izvana, a prezentirana je hrvatska kulturna baština s Rijekom kao Europskom prijestolnicom kulture 2020., ali i hrvatska netaknuta priroda koja je naša velika prednost – poručila je okupljenima voditeljica ureda Ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić.

(Foto: HTZ)

Galerija Kunsthalle u Münchenu nalazi se na poznatoj Theatiner ulici koja povezuje dva najvažnija minhenska trga Marien i Odeonplatz te broji više od 300 tisuća posjetitelja godišnje. Otvorenje izložbe održalo se usporedno s paljenjem lampica na MarienPlatzu i otvaranjem božićnog sajma u Münchenu te može reći da je Hrvatska dobila izvanrednu pozornicu u centru bavarskog adventskog događanja.