Foto: screenshot/Facebook Kolo Slavuj Foto: screenshot/Facebook Kolo Slavuj

Svi koji rado plešu, pjevaju, sviraju glusle, tambure ili neki drugi glazbeni instrument dobrodošli su u Folklorni ansambl Hrvata iz Gradišća koji je otvorio poziv za nove članove.

Prethodno znanje nije potrebno za buduće plesače, dok tamburaši, svirači gusli ili nekog drugog insturmenta moraju imati određeno glazbeno predznanje. Poziv je upućen i onima koji su već članovi nekog drugog društva.

- Dugogodišnje iskustvo velikog broja bivših i sadašnjih aktivnih članova ansambla dokazalo je da se to može dobro uskladiti, da može biti obogaćenje i obostrana korist za obje strane - istaknula je predsjednica "Kolo Slavuja" Gabrijela Novak Karall.

Probe se održavaju u Hrvatskom centru u Beču (Schwindgasse 14) u 4. Bečkom stambenom okrugu utorkom od 18.30 do 20 sati za početnike u plesnom sastavu, a od 20 do 22 sata za već aktivne članove ansambla. Sve informacije o društvu mogu se pronaći na službenoj stranici na Facebooku, putem e-maila: ured@koloslavuj.at ili na telefonskom broju 0043 1 504 63 54.

Turneja u tri države

Dodatni motiv za članstvo je i informacija da je "Kolo Slavuj" prošle godine organizirao koncertnu turneju s adventskim i božićnim programom pod naslovom "Zajačimo maljahnomu". Ansambl za ovu godinu upravo priprema i vježba isti program u proširenom izdanju koji će biti snimljen i na CD-u. Snimljeni nosač zvuka zatim će biti predstavljen na koncertnoj turneji ansambla u Hrvatskoj (Čakovec), Slovačkoj (Devinsko Novo Selo), Beču i Gradišću. 

AUDIO: Gabrijela Novak Karall

AUDIO: Gabrijela Novak Karall

11:25

(Izvor: Snježana Herek)