Foto. promo Foto. promo

Na koncertu "Elvis Stanic & Friends", Stanić će nastupiti uz egipatske umjetnike: Amro Salah - klavir, Ehab Tass - bas, Ahmed Hesham - bubnjevi, Diaa Tass - udaraljke i Noha Fekry - vokal, a izvodit će Stanićeve autorske kompozicije i nekoliko tradicionalnih arapskih skladbi.

Cairo Jazz Festival je 2009. osnovao pijanist Amro Salah i slovi kao jedan od najboljih svjetskih jazz festivala. Ove godine Festival traje od 13. do 20. studenog, a ugostio je 25 glazbenih skupina iz 10 država. Osim samih glazbenika i njihove glazbe, Cairo Jazz Festival promovira i zemlje iz kojih glazbenici dolaze.

Kako je Amro Salah je bio gost Stanićevog "Jazz Ex Tempore" projekta u Opatiji 2019., tako su Elvis Stanić, Hrvatska i Opatija predstavljeni riječima "Zapanjujuća hrvatska obala i prekrasan krajolik zasigurno će donijeti nadahnjujući glazbeni stil. Ljepota grada ogleda se u svakom glazbenom djelu poput otiska prsta. Možda nikada niste bili u Hrvatskoj, ali ona definitivno dolazi na Cairo Jazz Festival".