Krsto Matulić je u Bruxellesu dobio priznanje Superior Taste Award (Foto: OPG Matulić /Facebook) Krsto Matulić je u Bruxellesu dobio priznanje Superior Taste Award (Foto: OPG Matulić /Facebook)

Na svečanoj dodjeli priznanja Superior Taste Award u Bruxellesu OPG Matulić, vlasnika Krste Matulića dobio je dvije od tri zvjezdice za kvalitetu aceta od smokve. U postupku ocjenjivanja 1849 proizvoda iz 90 zemalja sudjelovalo je 175 vrhunskih chefova i sommeliera iz eminentnih svjetskih organizacija. Na tome natjecanju ocjenjuju se izgled, miris, okus, tekstura i dojam prehrambenoga proizvoda te nakon ukupnoga broja bodova dodjeljuju tri zlatne zvjezdice za superiornu kvalitetu, dvije ili jedna zvjezdica.

- Velika je čast drugu godinu za redom prisustvovati ovakvom međunarodnom događaju gdje smo bili među najmanjim proizvođačima. Izvanredan je osjećaj kad ti veliki svjetski chefovi stisnu ruku i čestitaju na odličnom proizvodu te dodijele nagradu za rad i trud. Supruga Ana i ja stekli smo nova poznanstva koja će nam otvoriti i nove poslovne mogućnosti - istaknuo je Matulić.

(Foto: OPG Matulić /Facebook)

Uz puno istraživanja i učenja od svjetskih proizvođača aceta u talijanskoj Modeni, OPG Matulić Pašman Libre proizvodi od 2015. godine i to isključivo od pašmanskih smokava. Godišnje proizvedu oko 200 litara aceta, a pakiraju ga u bočice dizajnirane u nagrađivanome Hand dizajn studiju, poslovnoga suradnika Vinka Pašalića.