Državni tajnik Zvonko Milas u posjetu Županiji Posavskoj ( Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH) Državni tajnik Zvonko Milas u posjetu Županiji Posavskoj ( Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH)

Državni tajnik Zvonko Milas posjetio je u utorak 14. svibnja Županiju Posavsku te se sastao s predstavnicima novoizabrane vlade Županije ,načelnicima općina Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac te predsjednikom Skupštine Županije g. Blažom Župarićem.

"U Posavini smo kroz suradnju sa županijskom vladom, općinama i udrugama realizirali 40 projekata iz različitih područja života, od kulture, športa i zdravstva do obrazovanja i infrastrukture", izjavio je državni tajnik Milas te dodao kako povećanje izdvojenih financijskih sredstava od preko 300 posto za programe i projekte Hrvata iz Posavske županije govori prije svega o njihovoj kvaliteti, ali i prepoznavanju Vlade RH o potrebama Posavljaka .

"Siguran sam u nastavak uspješne suradnje i s novom vladom Županije posavske. Imamo isti cilj – unapređenje kvalitete života naših ljudi u ovim krajevima, a unatoč različitim izazovima koje vrijeme stavlja pred nas, vjerujem da ćemo u tome i uspjeti," zaključio je državni tajnik Milas.

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH za dosadašnju potporu projektima od životnog značaja za tri posavske općine te izrazio uvjerenje kako će se odlična suradnja nastaviti i u slijedećem razdoblju.