Bihać (Foto: screnshot/krupljani.ba) Bihać (Foto: screnshot/krupljani.ba)

Milas se sastao s predstavnicima Katoličkoga školskog centra Bihać. Tema sastanka bilo je funkcioniranje KŠC Bihać i model rješavanja pitanja financiranja Centra. 

Domaćini državnome tajniku bili su ravnatelj KŠC-a don Boris Ljevak te predsjednik HDZ BiH grada Bihaća Franjo Jurić. Na sastanku su sudjelovali i ravnatelj Srednje medicinske škole Miljenko Knezović i ravnateljica Osnovne škole Martina Jurić, predstavnik Banjalučke biskupije pomoćni biskup mons. Marko Semren i ravnatelj KŠC Banja Luka don Ivica Božinović.

(Foto: screenshot/KŠC)

O istoj temi u Vladi Unsko-sanske županije državni tajnik Milas razgovarao je s premijerom Unsko-sanske županije Mustafom Ružnićem te ministrom obazovanja, znanosti, kulture i sporta Damirom Omerdićem. U Gradskome poglavarstvu o tome je razgovarao s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i suradnicima. 

Nakon toga, državni tajnik Milas posjetio je kuću časnih sestara Klanjateljica krvi Kristove u Bihaću koje ove godine obilježavaju 125 godina djelovanja te župu sv. Antuna Padovanskoga. Domaćini su mu bili sestra Blanka i fra Bono Tomić.

Na radnome ručku nakon posjeta, Milas se sastao s predstavnicima Hrvata i župnicima iz toga dijela BiH. Tema sastanka bile su poteškoće s kojima se suočavaju Hrvati u tome dijelu BiH te mogućnosti unapređenja suradnje na konkretnim projektima. 

U izaslanstvu su uz državnoga tajnika Milasa bili Vlado Prskalo, pomoćnik ministrice, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. 

Državni tajnik Zvonko Milas o posjetu Bihaću (novinarka Ivana Perkovac)

Državni tajnik Zvonko Milas o posjetu Bihaću (novinarka Ivana Perkovac)

4:50