(Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske (Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Teme radnog sastanka bile su jačanje i povezivanje predstavnika lokalnih vlasti te analiza i informiranje  o do sada realiziranim te planiranim gradskim i općinskim projektima.

Tom prigodom državni tajnik Milas izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom te se zahvalio dr. Čoviću i predsjednicima županijskih vlada, načelnicima i gradonačelnicima na spremnosti da, unatoč ograničenim proračunskim sredstvima, nesebično i punog srca pomažu u potresu stradalim sunarodnjacima, konkretno u obnovi petrinjske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

(Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan RH)

- Ovakav način suradnje, počevši od Mostara i Orašja, doista je funkcionalan jer na jednom mjestu zajedno možemo razgovarati o izazovima koji nam predstoje, svim projektima na kojima surađujemo i razmišljati o prioritetima koji će pridonijeti kvaliteti života svih ljudi koji žive na ovim prostorima, a posebno želim iskazati zahvalnost na simboličnoj gesti solidarnosti iskazanoj kroz obnovu škole u Petrinji koja ujedno dokazuje kako nikada nismo sami i simbolizira mjesto susreta i prijateljstva te čvrstu povezanost hrvatskog naroda – izjavio je državni tajnik Milas.

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak također je istaknuo obnovu petrinjske škole i  naglasio kako Vlada Republike Hrvatske pomaže u projektima od javnog značaja kao što su obnove domova zdravlja, škola i sve ono što utječe na poboljšanje kvalitete života svih stanovnika Bosne i Hercegovine, a konkretno i svih jedinica lokalne samouprave.

Na sastanku je definirano kako će se sljedeći ovakav susret održati 17. svibnja u Neumu.