Ilustracija (Foto: pexels.com) Ilustracija (Foto: pexels.com)

Ogranak Matice hrvatske u Osijeku u suradnji s gradom Osijekom darovao je više od 200 novih knjiga Katedri za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu. Među novim naslovima znantan je broj knjiga iz edicije Stoljeća hrvatske književnosti koju izdaje Matica hrvatska.

Izaslanstvo iz Osijeka činili su Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, Danijela Klobučar, voditeljica Odsjeka za kulturu Grada Osijeka, Ivan Trojan, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Osijeku, i Tatjana Ileš, zamjenica predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Osijeku. Goste je primio dr. sc. Stjepan Blažetin, voditelj Katedre za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu sa svojim suradnicima i u nazočnosti Roberta Wolosza, prodekana Filozofskog fakulteta u Pečuhu. Na svečanosti uručenja značajne donacije bili su i Drago Horvat, generalni konzul Republike Hrvatske u Pečuhu i Jozo Solga, glasnogovornik hrvatske zajednice u Mađarskom parlamentu.

Dogovorena je daljnja suradnja Matice hrvatske Osijek s Katedrom za hrvatski jezik i književnost, kako zajedničkim programom predstavljanja u sklopu Osječkog ljeta kulture tako i jačanjem odnosa pečuške Hrvatske samouprave i grada Osijeka.

(Autorica: Branka Blažetin)

(Autorica: Branka Blažetin)

5:00