Foto: plakat Foto: plakat

Iz široke lepeze programa organizatori izdvajaju predstavljanje dvije nove knjige, Bajke 3 u ediciji Izabrana djela Balinta Vujkova i zbornik radova s prošlogodišnjeg međunarodnog savjetovanja knjižničara. 

Treba istaknuti znanstveno-stručni skup koji se bavi velikanima riječi, posebice onima koji su neumorno skupljali narodnu književnu baštinu, okrugli stol na temu Književnosti u prijevodu – kao mostovi suradnje u kojem sudjeluju vojvođanski zavodi za kulturu manjinskih zajednica, ali i Stručni skup odgojitelja, učitelja razredne nastave, učitelja i nastavnika predmetne nastave na hrvatskom jeziku u Vojvodini pod nazivom Škola kao učeća zajednica u kojem sudjeluje i Agencija za odgoj iz obrazovanje Republike Hrvatske. U Dane Balinta Vujkova uključio se i Učiteljski fakultet iz Zagreba koji ove godine slavi stotu obljetnicu postojanja.

Program se odvija pet dana, organizira ga Hrvatska čitaonica, a suorganizatori su Gradska knjižnica Subotica, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatsko nacionalno vijeće. Partner u pripremi znanstveno-stručnoga skupa je Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj.

(izvor: ZKVH)