4. konferencija ACAP-a (Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske) 4. konferencija ACAP-a (Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske)

Drugi dan konferencije započeo je uvodnim pozdravima državne tajnice Zdravke Bušić i hrvatskoga veleposlanika u SAD-u Pjera Šimunovića

Posebni paneli na Konferenciji posvećeni su uspješnim hrvatskim poslovnim ženama, visokom obrazovanju i istraživačkim projektima koji povezuju ili bi mogli povezivati Hrvatsku i Sjedinjene Države te pokretanju poslovnih projekata s veteranima Domovinskoga rata. U taj su forum uključeni američki veterani hrvatskog podrijetla te veterani hrvatskoga Domovinskog rata.

Don Markušić (ACAP Zagreb) i dr. Mirjana Semenić Rutko - panel o poslovanju s raniteljima

Don Markušić (ACAP Zagreb) i dr. Mirjana Semenić Rutko - panel o poslovanju s raniteljima

8:00

Na Konferenciji se moglo čuti izlaganja i sudjelovati u razgovorima o brojnim temama poput dvostrukoga oporezivanja između SAD-a i Hrvatske, obrazovanja te medicinskoga turizma. Poslovna iskustva američkih Hrvata u razvoju hrvatske ekonomije, uz stvaranje poslovnih te istodobno jačanje bliskih prijateljskih i obiteljskih veza, teme su o kojima su govorili sudionici Konferencije uspješni na tim područjima.

(Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske)

Predstavljena su i iskustva "Ljetne škole Domovina", zajedničkoga projekta Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ACAP-a čiji su polaznici iznijeli svoja - kako su svi ocijenili - sjajna iskustva doživljena tijekom sudjelovanja u srpnju ove godine.

Na konferenciji sudjeluju i predstavnici Hrvatske gospodarske komore koji su doveli izaslanstvo poslovnih ljudi iz Hrvatske zainteresiranih za sklapanje poslova u SAD-u.

Drugi dan konferencije završio je svečanom večerom i dodjelom nagrada ACAP-a, na kojoj je sudjelovala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.  

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na 4. konferenciji ACAP-a (Foto: Tomislav Šikić)