(Foto: Snježana Herek) (Foto: Snježana Herek)

Okupljanje žena organiziralo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji na čelu s veleposlanicom dr. Vesnom Cvjetković i savjetnicom za gospodarstvo Tatjanom Mrvoš u suradnji s Hrvatskom gospodarskom agencijom (HGA) u Gradišću i njezinom predsjednicom Klaudiom Paulitsch.

Savjetnica Mrvoš izrazila je zadovoljstvo velikim odazivom hrvatskih poslovnih žena, ovaj put u jednom drugačijem okružju, koje je "ne samo potvrda uspješnosti gradišćanskih Hrvata i Hrvatica u austrijskom društvu nego i mogućnosti uspostave novih kontakata i poslovnog umrežavanja".

(Foto: Snježana Herek)

Predsjednica HGA Paulitsch istaknula je kako je posjet "Förstlu" važan kako bi se poslovne žene bolje upoznale i razmjenjivale ideje i nova saznanja te svoju mrežu širile i na gradišćanske Hrvatice. Posebno je pozdravila obitelj Fellinger iz Gradišća koju, kako je rekla, iznimno dobro poznaje te voditeljicu platforme "Žena u gospodarstvu" Bečke gospodarske komore Martinu Denich Kobula i predsjednicu Ženskog foruma Austrijske obrtničke udruge (ÖGV) u Beču Gabriele Hochwarter.

Kuću glasovira Förstl osnovao je 1884. godine graditelj klavira Albin Förstl, a Feri Fellinger je njezin većinski vlasnik od 1995. godine. -  Kod nas možete kupiti glasovire renomiranih svjetskih proizvođača. Izdajemo ih i u najam, popravljamo ih, prevozimo, naštimavamo, procjenjujemo i stojimo na raspolaganju za sve servisne aktivnosti vezane uz glasovire, piana i klavijature - pojasnio je Fellinger. 

(Foto: Snježana Herek)

Nakon jednosatnoga razgledavanja prostorija i izloženih glasovira uslijedilo je zajedničko druženje i prigodni domjenak. Organizatorice posjeta Mrvoš i Pautisch rekle su kako je posjetom kući "Förstl" i obitelji Fellinger nastavljeno daljnje umrežavanje hrvatskih poslovnih žena u Austriji, ovoga puta s fokusom na gradišćanske Hrvatice. Najavile su širenje Ženske mreže na jugoistok Europe.

Posjet Ženske mreže Kući glasovira i drugih glazbala "A. Förstl" u Beču  (novinarka Snježana Herek)

Posjet Ženske mreže Kući glasovira i drugih glazbala "A. Förstl" u Beču (novinarka Snježana Herek)

15:16