Foto: Facebook/Conjunto Croata Jorgovan Foto: Facebook/Conjunto Croata Jorgovan

Upravo kako bi Hrvati mogli proslaviti svoj dan, kulturu i običaje za ovu je prigodu bila zatvorena Avenida de Mayo, jedna od glavnih ulica u Buenos Airesu.

Na pozornici su se izmjenjivale poznate grupe: tamburaški sastav Jorgovan, Ženska klapa Valovi, Tamburaški sastav Društva hrvatskih katoličkih sveučilištaraca i srednjoškolaca i Folklorna skupina Proljeće.

Ženska klapa Valovi (Foto: Facebook/Klapa Valovi)

Hrvatske plesove i folklornu tradiciju predstavili su članovi plesne skupine Jorgovan i Zrinski, djeca iz Male škole hrvatskog jezika i HR Tango, a zapjevala je i Gretel Ciklic koja je za ovu prigodu stigla iz 800 kilometara udaljene Cordobe. 

(Foto: Facebook/Conjunto Croata Jorgovan)

Za Hrvate u Argentini ovo je posebna prilika da pokažu koliko im je važna njihova domovina, njezina kulturna baština i tradicija koju su ponijeli iz rodnoga kraja, a koju sad njeguju unutar svojih matičnih društava.

Conjunto Folklorico Croata Zrinski y Hr Tango (Foto: Facebook)

Svi posjetitelji mogli su kušati i uživati u tradicionalnim hrvatskim specijalitetima poput čobanca i gulaša te slatkim štrudlama i orehnjači. Mali dio Hrvatske mogli su ponijeti i svojim kućama jer su se, uz fine zalogaje, prodavali i hrvatski suveniri, magneti, kape, zastave, knjige..

(Foto: Facebook)

Za Hrvate, mnogi će se složiti, manifestacija "Buenos Aires slavi Hrvatsku" najvažniji je događaj hrvatske zajednice u tom gradu. Bio je to dan pun emocija, prilika za druženje, ali i upoznavanje novih ljudi zainteresiranih za uključivanje u hrvatska društva. Kao i svake godine dosada, ovo slavlje različitosti organizira gradska uprava za etničke zajednice, pa su se, uz Hrvate, okupile bugarska, grčka i crnogorska zajednica.