(Foto: hrvatiizvanrh.hr) (Foto: hrvatiizvanrh.hr)

Kroz svoje obraćanje državni tajnik Milas poručio je okupljenima kako će institucije matične domovine i dalje biti vjerodostojan partner i suradnik u rješavanju problema i realizaciji planova, a zajedništvo Hrvata u Srbiji koje je pokazano kroz nedavno održane izbore za Hrvatsko nacionalno vijeće od iznimnog je značenja za hrvatsku zajednicu u Srbiji. 

Državni tajnik čestitao je novoizabranim vijećnicima i predsjednici Jasni Vojnić te istaknuo: - Želimo nastaviti blisku i dobru suradnju koju imamo, želimo i dalje graditi stečeno povjerenje, želimo i hoćemo zajednički učiniti iskorake u svim područjima od posebne važnosti: u obrazovanju, kulturi, informiranju, politici, javnim poslovima - te dodao da će se nastaviti sa svim dosadašnjim aktivnostima uz razvijanje novih.

Na božićnom prijemu kojeg je upriličio veleposlanik Gordan Bakota okupili su se predstavnici hrvatske zajednice iz političkog, kulturnog i društvenog života te predstavnici svećenstva, a prijem je bio i prigoda za predstavljanje knjiga velečasnog Marka Kljajića. Knjiga "Surčin kroz povjest" koja je tiskana u tri izdanja postala je dijelom obvezne literature na poslijediplomskom studiju Filozofskoga fakulteta u Beogradu.