Gosti božićnog prijema kod veleposlanika dr. Gordana Grlića Radmana u Berlinu. (Foto: Željko Matić) Gosti božićnog prijema kod veleposlanika dr. Gordana Grlića Radmana u Berlinu. (Foto: Željko Matić)

Cilj susreta je okupljanje predstavnika Hrvata iz Njemačke i domovine te povezivanje i učvršćivanje veza s Lijepom Našom. Na susretu u Veleposlanstvu RH u Berlinu prisustvovao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, svi generalni konzuli te apostolski nuncij, preuzvišeni nadbiskup msgr. dr. Nikola Eterović.

- Republika Hrvatska kao moderna država ima svoju tradiciju koju je očuvala isključivo uz pomoć Katoličke crkve u Hrvatskoj koja je odigrala značajnu ulogu u suvremenoj diplomaciji Hrvatske i očuvanju hrvatskoga identiteta u nametnutim sustavima tijekom prošlosti - istaknuo je na predbožićnom prijemu veleposlanik Grlić Radman. Dodao je kako je izrazito sretan i zadovoljan što je u Berlinu imao priliku upoznati velikog intelektualca, ali i vrlo jednostavnoga čovjeka apostolskog nuncija, preuzvišenog nadbiskupa monsinjora Nikolu Eterovića koji je jedan od glavnih veleposlanika Hrvatske u Katoličkoj crkvi.

Godišnji prijam u hrvatskome veleposlanstvu u Berlinu

Godišnji prijam u hrvatskome veleposlanstvu u Berlinu

8:55

Apostolski nuncij, preuzvišeni biskup monsinjor Nikola Eterović, veleposlanik Svete Stolice u Njemačkoj, na prijemu je istaknuo kako se u ovim teškim vremenima za obitelj i zajednicu ne smije gubiti nada i kako je potrebno raditi na poboljšanju društva u cjelini. 

- Nadamo se i molimo Boga da će se trend iseljavanja Hrvata zaustaviti i da će u bližoj budućnosti doći dani kada će se Hrvati vraćati u svoje domove i živjeti u blagostanju u domovini. Svi mi poštujemo drugo i drugačije, ali ono što ostaje i što je bitno je naša domovina kojoj se uvijek trebamo vraćati – zaključio je monsinjor Eterović.

(Foto: Željko Matić)

Adventski susret hrvatskih predstavnika, gospodarstvenika u Njemačkoj, župnika Hrvatskih katoličkih misija i članova Savjeta Vlade Republike Hrvatske uveličan je božićnim koncertom ansambla Marco Polo iz Zagreba pod ravnanjem dirigenta Ante Milića u hrvatskoj crkvi Sv. Sebastijana na Weddingu.