(foto: Željko Matić/ustupljena fotografija) (foto: Željko Matić/ustupljena fotografija)

Na svetkovinu Duhova i završetak uskrsnog vremena, u HKM Berlin koncelebrirano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u SR Njemačkoj nadbiskup dr. Nikola Eterović sa svećenicima HKM Berlin, župnikom fra Zvonkom i svećenikom fra Dejanom.  Budući da je u izvanrednim okolnostima zbog epidemije koronavirusa broj vjernika na misnim slavljima ograničen i unaprijed vjernici su misu mogli pratiti na misijskom Youtube kanalu.

(foto: Željko Matić/ustupljena fotografija)

Župnik HKM Berlin fra Zvonko Tolić izvijestio je o završenoj akciji za pomoć za obnovu porušenog samostana časnih Sestara Naše Gospe u Zagrebu: - Ukupno smo prikupili 19.105 eura. Od srca vam svima hvala, hvala vama i vašim obiteljima i neka dobri Bog dobrom vrati za sve što se učinili.

U pismu zahvale za sredstava koja su prikupljena na interenstskoj stranici HKM stoji: 

"Dragi svi,
završili smo akciju pomoći porušenom samostanu časnih sestara Naše Gospe u Zagrebu. Ukupno smo preko PayPal računa, našeg konta, pomoći mladih naše misije te Vaših osobnih uplata prikupili 19.065,00 €. Od srca svima hvala i neka Vama i Vašim obiteljima dobro Bog dobrom vrati!"

Na interenstskoj stranici HKM Berlin objavljeno je pismo zahvale Sestara iz Zagreba: 

"Dragi naši poznati i nepoznati dobročinitelji!
Tijekom akcije prikupljanja pomoći za obnovu naših dvaju samostana u Zagrebu, puno smo se puta divile vašoj nesebičnosti i zahvaljivale Bogu koji vas je na to potaknuo preko fra Zvonka Tolića. Želimo vam svima, potpisanima i anonimnima, izraziti svoju veliku zahvalnost i obećati da ćemo i nadalje moliti za vas, za vaše obitelji i za potrebe u kojima se nalazite. U teškim danima koji nas sve ponekad zadese, prisutnost i pomoć dobrih ljudi i međusobna podrška pomažu nam kroz njih lakše proći! Vi ste nama bili i ostajete znak Božje milosrdne ljubavi i Njegove brige za nas. Čim obnovimo svoje prostore, moći ćemo nastaviti u njima činiti dobro. Puno smo puta mogle ugostiti ljude koji su zbog svoga liječenja ili prateći svoju dječicu došli u Zagreb. Nadamo se da ćemo to opet ubrzo moći činiti. Neka nas sve u našem životnom hodu i rastu prema svetosti prati zagovor naše drage Majke Marije!
Za vas mole Sestre Naše Gospe iz Zagreba".

(Željko Matić/berlinskimagazin.com)