Veleposlanik Glunčić, gradonačelnik Ludwig i Andreas Januskovecz. (Foto: Snježana Herek) Veleposlanik Glunčić, gradonačelnik Ludwig i Andreas Januskovecz. (Foto: Snježana Herek)

Susretu je nazočio i direktor za šumarstvo Grada Beča Andreas Januskovecz koji je organizirao prikladno snimanje u ''znaku drva''.

Gradonačelnik Michael Ludwig rekao je kako je Grad Beč u znak solidarnosti ponudio zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću donaciju od 40 tona građevnog drva kako bi građani Zagreba i okolice mogli što je moguće brže popraviti svoje u potresu srušene ili oštećene kuće i stanove, što je on s zahvalnošću prihvatio.

Veleposlanik Daniel Glunčić zahvalio je gradonačelniku Ludwigu na donaciji. Istaknuo je kako su Grad Beč i Zagreb ''dva uspješna partnera i prijatelja'', a Bečani i Austrijanci poznati ''po velikom srcu i pomoći prijateljima u nevolji''.

- Dugogodišnje partnerstvo Beča i Zagreba kako na gradskoj tako i na osobnoj razini već desetljećima sjajno funkcionira. Imamo zajedničke interese kako na političkoj tako i na gospodarskoj i međuljudskoj razini, a bili smo i veliki zagovornici brzog ulaska Hrvatske u Europsku uniju kako bi dodatno osnažili polugu Beč-Zagreb kao potporu u zajedničkoj izgradnji Europe - rekao je gradonačelnik Ludwig.

Dodao je kako bi isporuka drvene građe Zagrebu trebala uslijediti krajem lipnja, a istovar bi trebao biti na sportskom igralištu Osnovne škole ''Granešina'' u Zagrebu, prema dogovoru s Gradom Zagrebom i zagrebačkim gradonačelnikom Bandićem.

- Fascinirala me je ta brza reakcija Beča i bečkog gradonačelnika koji je odmah reagirao čim je čuo za potres. Pravi se prijatelji poznaju upravo u nevolji, a Beč i Austrija su naši veliki i istinski prijatelji s kojima imamo intenzivnu i uspješnu suradnju - zaključio je veleposlanik Glunčić.