Trenutačno su u Namibiji (Foto: screenshot Facebook) Trenutačno su u Namibiji (Foto: screenshot Facebook)

Tim Fat Buryats čine Oleg Maštruko, autor, putopisac i fotograf, urednik u IT medijima, i Marin Frčko, profesionalni reli vozač, čovjek koji je pokrenuo hrvatsko sudjelovanje u najpoznatijem reliju na svijetu – Dakar Rallyu, a sam ga je završio dvaput.

Pogled iz njihovog terenca (Foto: screenshot Facebook) 

- Reli na koji ovaj put idemo zove se Put Foot, i najkaotičniji od svih spomenutih. Reli ima vrlo labavu službenu strukturu, tu je samo šest checkpointa u šest spomenutih zemalja, a sve ostalo prepušteno je samim timovima. U nekim elementima to nam i odgovara, ali u nekima baš i ne. Avantura će imati putopisno-avanturistički, a dijelom i natjecateljski karakter – najavio je uoči puta Maštruko.

Pred put (Foto: screenshot Facebook) 

Maštruko je dosad objavio pet putopisa sa svojih putovanja: Hrvatska do Pamira, Izgubljeno kraljevstvo, s Himalaje, Dvjesto godina nesreće, iz Bolivije i Paragvaja, dvije najsiromašnije zemlje Južne Amerike; BAM - Sibir sporednim putem, i Team Tesla, special feature sa Sašom Cvetojevićem, poduzetnikom, investitorom i entuzijastom električnih automobila.

Putešestvije hrvatskog tima pratite na njihovoj stranici na Facebooku.