(Foto: screenshot/matis.hr) (Foto: screenshot/matis.hr)

Scena je dosad odigrala dvije dramske premijere (Sve se zna, zar ne!?, Cigle svete Elizabete), pet praizvedbi (U malom raju, Besplatni trošak, Kuhajte s Martom, Gastarbajteri na godišnjem, Udavače) i nekoliko skečeva (Mastadont, Ličko prelo, Ljudi s dvije domovine).

Družina nema matično kazalište pa koristi prostorije HKM Stuttgart. Kazališni amateri putuju diljem Njemačke na poziv katoličkih misija, hrvatskih kulturnih zajednica ili hrvatske dopunske nastave.

Gostovali su u Hrvatskoj 2010. s predstavom Besplatni trošak na 13. smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije u Buševcu i dobili Diplomu za očuvanje jezika i amaterizma u dijaspori. Na poziv Centra za kulturu i informacije Maksimir družina je ostvarila san svoje voditeljice Gordane Bećirović  i 2015. odigrala predstavu Gastarbajteri na godišnjem u rodnom joj Zagrebu. Dvije godine kasnije sudjeluje na Danima hrvatskog pučkog teatra u Hercegovcu s predstavom Cigle svete Elizabete. Ove godine u srpnju, na poziv Sinjskog pučkog kazališta sudjelovali su na Alka-festu s predstavom Udavače.

Kroz Putujuću scenu prošlo je oko 40 glumaca amatera, a trenutačno broji 10 članova. 

(Moja-domovina.net)