Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Umjetnička gradska instalacija slavonskobrodskog Adventa iz davnina 2020. odabrana je na prestižnom festivalu inovacija u kreativnim industrijama - London International Creative Competition među 15 najkreativnijih umjetničkih instalacija na svijetu, ističe se u priopćenju.

- Upravo nam je ova nagrada dala dodatni vjetar u leđa da hrabro nastavimo s najnovijim idejama i projektima koje pripremamo za grad, a i cijelu Hrvatsku, povodom pola stoljeća manifestacije 'U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić', koje ćemo predstaviti kroz travanj - izjavila je Bulaja.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ovo je Bulaji drugo za redom priznanje na LICC-u, a prošle godine osvojila ga je za inovacije u dvije kategorije - za najveći kulturni regionalni projekt i za najbolji kulurni događaj u jugoistočnoj Europi 2018., za izložbe "Nikola Tesla - Mind From the Future", održane u Zagrebu 2017. i Budmipešti 2019.

London International Creative Competition Award dodjeljuje se 14. godinu zaredom za inovativne projekte. Dosadašnji  pobjednici vrhunski su umjetnici, arhitekti, dizajneri, ilustratori, fotografi, modni, grafički i web dizajneri iz cijeloga svijeta.