foto: snimka zaslona/kolaž/HMI foto: snimka zaslona/kolaž/HMI

Reviju je otvorio u ime pokrovitelja mr. Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad, a video pozivom javila se Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH. U u ime organizatora i suorganizatora video pozivom iz Zagreba javio se dr. Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika koji je zahvalio svima koji su pridonijeli održavanju toga, kako je istakno, važnog programa za jačanje veza s iseljeništvom usprkos svim izazovima s kojima smo se susreli.

Organizatori zahvaljuju svim djevojkama koje su se uključile u program, od kojih mnoge djeluju u kulturno-umjetničkim društvima u svojim zajednicama te su svojim sudjelovanjem pridonijele ne samo  očuvanju nego i promociji naše kulturne baštine u cijelom svijetu. Dvadeset i tri djevojke iz 15 zemalja i četiri kontinenta predstavile su bogatstvo hrvatskog rukotvorstva, a ono što ih je sve povezuje  su hrvatski korijeni i ljubav prema našoj zajedničkoj tradicijskog kulturi. Sve  su one kraljice i nošnje koje su predstavile  naše su nacionalno blago utkano u  zajednički kulturni identitet. Čestitamo svim djevojkama, a posebno onima koje su dobile najviše glasova publike i prosudbene komisije: Petri Anić iz Posušja, BiH (najfotogeničnija po broju FB glasova), Annamariji Bunoza iz Austrije za mjesto druge pratilje, Angeli Miljak iz Južnoafričke Republike te pobjednici Revije Ivani Glavić iz Kanade.

Osim njih sudjelovale su i Jasna Frković (Argentina), Kristina Drvenkar (Australija), Adela Milić, (Busovača, BiH), Ružica Jokić (Brčko, BiH), Kristina Božinović (Crna Gora), Nevenka Kovačević (Čile), Anamarija Došlić (Italija), Jessice Greco (Italija), Christina Grgić (Kanada), Nikolett Gati (Mađarska), Josipa Mrkonjić (Njemačka), Matea Varvodić (Njemačka), Ivana Ugrin (Norveška), Olivia Panžić (Novi Zeland), Izabela Mihaela Banac (Rumunjska), Ana Horvacki (Srbija), Dorijana Vučinac (Srbija) Ivana Špoljarić (Švicarska) i Lorna Cikoja ( Švicarska). 

(Snježana Jurišić, HMI)