(Foto: Pixabay) (Foto: Pixabay)

40 vodećih znanstvenika održat će predavanja o molekularnoj i staničnoj biologiji bolesti, osobito u neuroznanosti, imunologiji, metabolizmu i raku.   

"Sudionici ovogodišnje konferencije posebno će se usredotočiti na koncepte i izazove unutar svakog od navedenih znanstvenih područja kroz predavanja o najnovijim tehnologijama u genomici, proteomici i metabolomici, signaliziranju raka, razvoju terapije, DNA oporavku i imunoterapiji", stoji u priopćenju MedILS-a. 

(Foto: Pixabay)

Konferenciju suorganiziraju Mediteranski institut za istraživanje života i Sveučilište u Torontu, odnosno prof. Miroslav Radman (MedILS), prof. Mladen Merćep (MedILS) i prof. Igor Štagljar (University of Toronto).  

Prva međunarodna konferencija "Napredak u biomedicinskim istraživanjima" (Advances in Biomedical Research) održana je u Splitu od 3. do 7. srpnja 2017. godine u MedILS-u i okupila je stotinjak vodećih svjetskih znanstvenika iz područja biomedicinskih istraživanja, koji primjenjuju i razvijaju nove OMICS pristupe s konačnim ciljem razumijevanja funkcije gena proteina terapijske važnosti.