Foto: screenshot grad-export.hr Foto: screenshot grad-export.hr

Na plasiranje novog proizvoda motivirala ih je potražnja za dezinfekcijskom i zaštitnom opremom, ali i pad tržišta panela za ulazna vrata u Hrvatskoj i u zemljama u okruženju za 50-ak posto, rekao je Petar Šimić, osnivač, vlasnik i direktor Grad-Exporta.

Tržište ih je odlično prihvatilo, prodali su već 700 barijera. Njezina primjena moguća je u svim ustanovama, industriji, trgovinama, obrtima i kućanstvima.

 Jedna od stvari koja se zna o koronavirusu jest da se može prenijeti i na obući jer se virus sliježe. Sigurno je da nabavom ds barijere svaki vlasnik obrta ili svaka ustanova daje do znanja da brine o zaštiti zdravlja. Vidimo, primjerice, da trgovine nabavljaju termo kamere za mjerenje temperature kupcima. Nekome to možda smeta, ali meni, recimo, kao kupcu koju ulazi u takvu trgovinu, ne smeta. Cijenim to što netko brine o mome zdravlju. U svakom slučaju, zaštitna sredstva i oprema su trend koji moramo slijediti, a preduvjet je da imate opremu koja može proizvesti takav proizvod, što moja tvrtka ima - navodi vlasnik. 

Kad je riječ o njihvom poslovanju, jedna su od najvećih tvrtki na istoku zemlje, s godišnjim prihodom od oko 90 milijuna kuna.

- Mi smo izvozno orijentirana tvrtka, oko 75 posto prihoda ostvarujemo izvan Hrvatske. Vidimo da se u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji i u drugim zemljama, upumpava veliki proračunski novac kako bi se stimulirala potražnja. Prema tome, vjerujem u oporavak tržišta, bit će potražnje, a samim tim i poslova za tvrtke poput naše - zaključio je Petar Šimić.

Izvor: Jutarnji list