"Ambasadori hrvatskoga turizma" proglašen najboljim (Foto:Facebook) "Ambasadori hrvatskoga turizma" proglašen najboljim (Foto:Facebook)

Američki stručni žiri Citizine Networks i National Association of Broadcasters (NAB) prestižnu nagradu "Travel Video Awards" u kategoriji "Best Video by a Tourism Organization" dodijelio je promotivnom videu Hrvatske turističke zajednice "Ambasadori hrvatskoga turizma", koji je izabran između 360 projekata u 9 kategorija. Osim stručnoga žirija promidžbeni je spot najboljim proglasila i publika diljem svijeta u glasovanju na mreži.

Na dodjeli nagrada u Las Vegasu od predsjenika Uprave Citizine.tv Philipa DeBevoisea priznanje je primio direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

-  Ovo je potvrda da u HTZ-u, zajedno s partnerima kreiramo vrhunske promotivne sadržaje koji su međunarodno prepoznati te ih prihvaća struka, ali i mnogobrojni ljubitelji putovanja diljem svijeta - izjavio je Staničić te zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u izradi videa.

Dodjela nagrada održala se u Las Vegasu (Foto:Facebook)

Staničić je tom prigodom čestitao svim finalistima i nominiranima na njihovim projektima. Osvojenu nagradu komentirao je i režiser promotivnoga videa Nevio Marasović. - Nakon fantastičnih reakcija domaće i inozemne javnosti, iznimno sam ponosan što je naš trud i entuzijazam međunarodno prepoznat od strane Citizinea. Ova nagrada pripada cijeloj Hrvatskoj - izjavio je Marasović.

Savjetnica ministra turizma, Barbara Mesić zahvalila je svim poznatim sportašima i umjetnicima koji su besplatno sudjelovali u promicanju Hrvatske. Zahvalama se pridružio i ministar turizma Gari Cappelli te izjavio da je iznimno ponosan na tim u ministarstvu koji je proaktivno i inovativno pristupio projektu i zajedno sa HTZ-om stvorio promotivni materijal koji je prepoznala svjetska stručna javnost.

U promotivnome spotu snimljenom na prepoznatljivim hrvatskim lokacijama pojavljuju se slavne osobe iz svijeta sporta i umjetnosti, a Ivica Modrić, Mario Mandžukić, 2Cellos i Zrinka Cvitešić samo su neki od njih. Ovim se uratkom Hrvatska pozicionira na međunarodno tržište aktivnog odmora, nautike, prirodnih ljepota i ostalih oblika atraktivne turističke ponude.