(Foto: screenshot/ORF Hrvati/austrijsko veleposlanstvo u Hrvatskoj)) (Foto: screenshot/ORF Hrvati/austrijsko veleposlanstvo u Hrvatskoj))

Novi veleposlanik, kako ističe, ima četiri glavna cilja u svojem budućem djelovanju. - Prvo težište je politika. Dvije zemlje povezuje dugo prijateljstvo. Austrija je od početka samostalne Hrvatske podupirala mladu hrvatsku državu - kaže Vuketić.

Drugo težište su gospodarske veze: - Austrija je najveći investor u Hrvatskoj i dosad je otvorila 35 tisuća radnih mjesta. Austrijski kapital pridonio je mnogo razvitku Republike Hrvatske - dodaje veleposlanik. 

Rođeni Pandrofac, Marko Vuketić je prije svojega odlaska u Zagreb bio i u službenom obilasku pokrajine Gradišće. Ističe da je tamo naišao na veliko zanimanje za intenziviranje gospodarskih veza s Hrvatskom. 

(Foto: screenshot/ORF Hrvati/austrijsko veleposlanstvo u Hrvatskoj)

Treće težište su konzularna pitanja: - Više od milijun milijun austrijskih turista lani je posjetilo Hrvatsku. Od austrijskoga veleposlanstva očekuje se i kulturna djelatnost. - Na tom polju bit će mjesta i za priredbe gradišćanskih Hrvata - obećaje veleposlanik Vuketić.

Vuketićev mandat austrijskoga veleposlanika u Hrvatskoj trajat će četiri godine. Prije Hrvatske, službovao je kao veleposlanik u Ukrajini i Slovačkoj. 

(ORF Hrvati)