(Foto: screenshot/Facebook/HKD Gradišće) (Foto: screenshot/Facebook/HKD Gradišće)

Jednotjedni tečaj omogućio je polaznicima poboljšanje znanja standardnoga hrvatskog jezika te gradišćanskohrvatskog dijalekta. Voditelj tečaja Matthias Wagner ističe zadovoljstvo odazivom te rezultatima postignutim tijekom ranoga tjedna. 

- Organizatori i voditelji već imaju određenu rutinu na jezičnom tečaju u Puli, tako da ovogodišnji velik broj djece nije bio poseban izazov. Imali su više voditelja pa su se oni mogli bolje usredotočii na djecu - kaže Wagner. 

Djeca su u tri skupine učila gradišćanskohrvatski dijalekt. U jednoj skupini učiteljica iz Pule podučavala je standardni hrvatski jezik. Za tu grupu su se prijavili pretežito učenici Dvojezične gimnazije Borta.

(Foto: screenshot/Facebook/HKD Gradišće)

- Budući da već mnogo godina tečaj dobro funkcionira, njegov se program neće mijenjati. - Dakako, postoje prijedlozi polaznika o tome da bi na tečaju tebalo biti više plesa i glazbe. O tome moramo razmisliti i vidjeti kako bismo to mogli ostvariti - dodaje Wagner.

(Foto: screenshot/Facebook/HKD Gradišće)

Sudionici tečaja iz različitih dijelova Gradišća bili su i gosti Radio Pule gdje su u jednosatnoj emisiji uživo govorili o svojem boravku u tome gradu.

Jezični tečaj u Puli organizira HKD u suradnji s Ekonomskim fakultetom Miro Mirković Visoke škole Juraj Dobrila u Puli.

(https://volksgruppen.orf.at/hrvati)