Do finala je došlo 12 studentica (Foto: Facebook) Do finala je došlo 12 studentica (Foto: Facebook)

Female Engineers MOL Programme, u organizaciji MOL Grupe je program stipendiranja talentiranih studentica u područjima geoloških znanosti i tehničkih studija. Jedan od ciljeva natjecanja u Budimpešti je i povećanje udjela žena u industriji koja se ranije smatrala dominantno muškom. To je bila i motivacija Ivi Ćuk da se prijavi na natjecanje.

(Foto: Facebook)

- Moja profesorica i mentorica za diplomski rad poslala mi je link natječaja kada ga je INA objavila. Program je odličan i izvrsna je prilika za predstavljanje mladih, obrazovanih žena koje ulaze na tržište rada - izjavila je Ćuk.

Na natjecanju je sudjelovalo nekoliko stotina sudionica iz sedam zemalja s 29 sveučilišta. Do finala je došlo 12 studentica iz Hrvatske, Mađarske, Danske, Slovačke i Pakistana. Pobjednice su osim novčane nagrade dobile priliku sudjelovanja i na međunarodnoj konferenciji o energiji sa svim uključenim troškovima.

(Foto: Facebook)

Ekipe se u 24 sata morale napraviti pripremu rješenja, pojedinačno razraditi svaki korak te osmišljeno i prezentirati. U tom su procesu osim ideja došle do izražaja vještine timskoga rada te simulirano internacionalno okruženje.

- Svaka od nas nasumično je uvrštena u jedan od tri četveročlana natjecateljska tima. Stečeno iskustvo doživljavam iznimno vrijednim jer sam bila u prilici upoznati se s potencijalnom radnom sredinom i kolegama na ležerniji način. S ovog natjecanja nosim odlično iskustvo prožeto dragim ljudima i pozitivnom energijom. Pamtit ću veliku ustrajnost, borbenost i pozitivno razmišljanje koje sam vidjela kod ostalih natjecateljica, a to me naučilo da se vrijedi boriti bez obzira na ishod. Treba uvijek dati sve od sebe i nikad ne odustati jer se rad i trud isplate - za Poslovni dnevnik izjavila je pobjednica.

INA-in natječaj za zapošljavanje pripravnika - Growww, putem kojeg je u proteklih osam godina zaposleno više od 600 diplomanata čini tu kompaniju vodećom u Hrvatskoj po zapošljavanju mladih.