Dio donirane opreme (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Dio donirane opreme (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Ravnatelji sisačke bolnice Tomislav Dujmenović rekao je kako će donirani uređaji mnogo značiti bolnici kako bi nadoknadila svoj oštećeni inventar.

- Osim pet prijenosnih monitora, te kreveta za teške bolesnike, mnogo će nam značiti i četiri kontejnera za skladištenje opreme, što nam je dosad bio veliki problem. Osim što će ta oprema mnogo pomoći našim pacijentima, to je i potpora za daljnji razvoj naše bolnice, koja je teško stradala u potresu - rekao je Dujmenović.

Najavio je da će opremu smjestiti u novi središnji paviljon, ili u zgradu kirurgije gdje su u tijeku završni radovi na izgradnji odnosno sanaciji šteta.

Donaciju je putem UNICEF-a uputila tvrtka Philips Hrvatska u partnerstvu s tvrtkom Iceberg International Trading.

Predstavnik tvrtke Philips Miroslav Šaban rekao je kako mu je drago da su kao tvrtka mogli pomoći potresom pogođenom području, a zadovoljstvo je prilikom predaje donacije izrazila i predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo.

Napomenula je kako je UNICEF od prvih dana nakon potresa svojim akcijama prisutan u Sisačko-moslavačkoj županiji, posebice u pružanju kvalitetnih zdravstvenih usluga djeci i obiteljima. Naglasila je pritom važnost korporativnih donatora, koji su pomogli u podizanju zdravstvenog standarda. 

Nakon primopredaje donacije u sisačkoj Općoj bolnici, dio uređaja je predan i petrinjskom Domu zdravlja gdje se na donaciji zahvalila v.d. ravnateljica Renata Stanešić.

Svečanoj primopredaji bio je nazočan i zamjenik šefa misije Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, Roderick Jeroen Richter.

Inače, UNICEF je zdravstvenim ustanovama već donirao veće količine zaštitne opreme, s partnerima je osigurao dva kontejnera za Dom zdravlja u Sisku i četiri za opću bolnicu, profesionalnu medicinsku opremu za bolnicu, a s 360.000 kuna podržao je rad Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

(HINA)