foto: snimka zaslona/Matis foto: snimka zaslona/Matis

CFE se sastoji od triju koncepata. Mobile CFE zaseban je projekt koji uključuje prezentacijsko vozilo, novost je inovativni loyalty program vjernosti reprezentaciji, te koncept kluba navijača "Mi Hrvati", čiji su članovi velika većina poznatih i viđenijih navijača s puno utakmica u nogama. Jasnu i deklarativnu podršku dali su mnogi uvaženi gosti, među njima i izaslanik Hrvatskog nogometnog saveza Boris Durlen.

Na osnivačkoj skupštini jednoglasno je izabrano vodstvo, i to za predsjednika dr. Stipe Drmić te Izvršni odbor u sastavu Željko Bulić kao predsjednik izvršnog odbora te članovi Stipe Drmić, Josip Hrkać, Slavko Husnjak, Milan Katanušić, Ivica Madžar, Tomislav Mileis, Ivan Šunjić i Toni Zovko. Za predsjednika Skupštine izabran je Mirko Bebek, a za tajnika Đuka Peić. Podršku prema resorima pružat će im i članovi posebnih odbora za navijanje, humanitarni rad i medije te posebna vijeća za Njemačku, Austriju i Švicarsku. 

Misija Hrvatskog navijačkog veleposlanstva (CFE) je, kako ističu utemeljitelji, omogućiti svim hrvatskim navijačima udruživanje u jedinstvenu, službenu i priznatu navijačku zajednicu bez obzira na različitosti u godinama, spolu, nacionalnosti ili klupskoj pripadnosti. Kao uvjerljivo najjači klub nacionalnih navijača, a putem brojnih navijačkih aktivnosti, želimo se nametnuti kao korektiv i autoritet svim ciljnim skupinama i aktivnim sudionicima u svijetu sporta.

Vizija je i "stvoriti najjači klub navijača te kontinuirano djelovati na ujedinjenju hrvatske navijačke scene s ciljem zajedničkog nastupa u sportskim i društvenim okvirima".