Foto: Glas Hrvatske Foto: Glas Hrvatske

Na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije Hrvatsku radioteleviziju (HRT) i RH predstavljat će mlada glazbenica Franka Batelić koja će nastupiti s pjesmom "Crazy". Tekst za pjesmu potpisuje sama pjevačica, autor glazbe je Branimir Mihaljević s kojim Franka dugo surađuje.

- Do pjesme smo došli na neočekivan način. Snimali smo u studiju tri pjesme i odjednom se prikrala i ova. Branimir ju je počeo svirati na klaviru, ja sam počela pjevušiti tekst i nastala je "Crazy". Jednostavno nam je legla jer je neobična i neočekivana. Moćna je, emocionalna, snažna, moderna i produkcijski jaka. Nadam se da će se jako svidjeti publici - izjavila je Franka.

"Crazy"

"Crazy"

3:04

- Nećemo raditi nikakve velike spektakle. Imamo neke zanimljive ideje i sada je za nas najintenzivnije razdoblje jer treba cijeli koncept uobličiti. Od videospota, kostimografije, pa do nastupa. Dobili smo vrijedne savjete i od priznatih profesionalaca i kolega s kojima smo u Zagrebu radili kada je Franka bila predgrupa Beyoncé, pa nam to puno znači - najavio je njezin menadžer Siniša Bevanda.

Foto: Glas Hrvatske

-  U nastajanju pjesme veliku je ulogu odigrao i mladi Denis Mevlja, a miksanje smo povjerili londonskomu studiju Metropolis, ljudima koji su stvorili zvuk Adele, Amy Winehouse, Lane Del Rey i mnogih drugih. Završnu obradu pjesme radit će legendarni londonski studio Abbey Road. Vjerujem da ćete biti ugodno iznenađeni kad čujete pjesmu - najavljuje autor glazbe Branimir Mihaljević.

Franka je izabrana temeljem odluke HRT-ova tima koji je surađivao s Hrvatskom glazbenom unijom i Hrvatskim društvom skladatelja.

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije Tomislav Štengl uvjeren je da će Franka Batelić nastaviti uspješan niz. - Nina Kraljić ušla je u završnicu, a sjajni Jacques Houdek prošle je godine prema glasovima publike bio vrlo visoko plasiran. Bio je na kraju trinaesti, što je odličan rezultat među 42 zemlje koje su nastupale. Mislimo da i Franka može ispuniti naš osnovni cilj ulaska u završnicu, a kada uđete u završnicu – sve je otvoreno - ističe Štengl.