(Foto: hrt.hr) (Foto: hrt.hr)

Ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednik Uprave APIS-a Saša Bilić predstavit će poslijepodne mobilnu aplikaciju Stop COVID-19.

Izvješća iz županijskih stožera

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 14 je noovooboljelih od koronavirusa, priopćeno je na konferenciji Stožera civilne zaštite. 5 iz Vinkovaca, 4 iz Cerne, 2 iz Bošnjaka, 1 iz Privlake, 1 iz Vrbanje, 1 iz Šarengrada. 

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba.

U splitskom KBC-u umrla je jedna žena, a tri osobe su nove pozitivne na koronavirus, u posljednja 24 sata, navodi Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije. U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je osoba pozitivna na koronavirus, objavio je stožer za civilnu zaštitu te županije.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o ženskoj osobi srednjih godina, blage kliničke slike, s poznatim izvorom zaraze, a liječi se kod kuće.

Devetnaesti dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije. U posljednja 24 h nije provedeno ni jedno testiranje uzimanjem uzoraka.

U Osječko-baranjskoj županiji jedna osoba je novozaražena, a dvije su preminule, navodi se u priopćenju Stožera te županije za posljednja 24 sata.  Novozaražćena osobaje s područja Ispostave ZZJZ Osijek.

U Zagrebu je protekloga vikenda evidentirano 42 novih pozitivnih na koronavirus, rečeno je na konferenciji za novinare. Ukupno je 190 aktivnih slučajeva. Opširnije

Na području Zadarske županije nema novooboljelih od koronavirusa, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 87 uzoraka. Na COVID 19 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano pet pacijenata. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije, priopćeno je iz Stožera.

Jedan muškarac srednje životne dobi i jedno dijete s područja Virovitičko-podravske županije, novozaražene su osobe koronavirusom u posljednja 24 sata. Oboje su obiteljski kontakti jedne ženske zaražene osobe i trenutačno nemaju simptome bolesti COVID 19. 

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su dvije novozaražene osobe u posljednja 24 sata. Riječ je o osobama koje su se zarazile u inozemstvu i nisu kontakt s do sada potvrđenim zaraženim osobama s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

U Istarskoj županiji nema novooboljelih, objavio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

(Izvor: hrt.hr)