(Foto: Željko Lukunić/ Pixsell) (Foto: Željko Lukunić/ Pixsell)

Među oboljelima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata. 

Od pojave prvog slučaje zaraze koronavirusom u Hrvatskoj do danas ukupno je zabilježena 5071 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 144 preminulo, a 4178 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 2863 osobe. 

Do danas je ukupno testirano 117 170 osoba, od toga 1448 u posljednja 24 sata.

Izvješća iz županijskih stožera:

Na području Krapinsko-zagorske županije u četvrtak je zabilježena jedna novozaražena osoba, a riječ je o osobi iz Pregrade, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite. Opširnije

U Karlovačkoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj. Tijekom jučerašnjeg dana na prisustvo koronavirusa testirano je ukupno 67 osoba. 57 testova uzeto je u OB Karlovac i 10 testova u OB Ogulin. Od jučer testiranih pozitivna je jedna (1) osoba iz Kupljenskog (općina Vojnić). Radi se o ženskoj osobi srednje životne dobi, čija je epidemiološka obrada u tijeku.

U Sisačko-moslavačkoj županiji u četvrtak je jedna novooboljela osoba od koronavirusa, a riječ je o obiteljskom kontaktu ranije oboljelih osoba iz Petrinje. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 31 nova pozitivna osoba na COVID-19. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 407, od kojih je 191 osoba izliječena, a 3 osobe su preminule. Trenutno je u županiji 10 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. 

U Zagrebačkoj županiji zabilježen je jedan novi slučaju zaraze koronavirusom, pa je na tom području trenutno 49 aktivnih oboljenja, izvijestila je ta županija. 

 U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata tri su nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno su 32 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe i dalje liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 17 je novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju. Uz 17 novooboljelih pozitivne su i dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirane u SDŽ. 

Na području Primorsko-goranske županije danas nema novozaraženih koronavirusom.  Od 118 uzoraka testiranih tijekom jučerašnjeg dana, svi su negativni.

U Zagrebu je 13 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je Stožer civilne zaštite. Sada je 174 aktivna slučaja, a 57 osoba je jučer završilo u samoizolaciji pa ih je ukupno 452.  

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirana su 92 uzorka i svi su negativni. Sedam je aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije su osobe na liječenju u Općoj bolnici Varaždin.

Na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 157, dok je broj aktivnih slučajeva 14.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novooboljele osobe od koronavirusa. U protekla 24 sata testirano je 45 osoba. Jedna novooboljela osoba bliski je kontakt od osobe kojoj je već ranije potvrđen COVID 19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, dok druga osoba nije kontakt s ranije zaraženima. 

Na području Virovitičko-podravske županije dvoje je novozaraženih od COVID-a 19. Dvoje novooboljeli su muškarac i žena, zarazili su se na jednom grupnom okupljanju u jednoj od susjednih županija, srednje su životne dobi i s blaže izraženim simptomima bolesti. 

Na području Zadarske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je osam osoba pa trenutno imamo još 15 aktivnih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 153 uzorka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenata, a u samoizolaciji je 127 osoba.

U Istarskoj županiji jedan je novozaraženi. Jedna osoba je preminula. Riječ je o 97-godišnjoj korisnici iz umaškog doma za starije i nemoćne. Svi su ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić negativni. Izliječeno je 9 osoba a pod mjerama samoizolacije je 269 osoba.

Ukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 190 osoba, od kojih je 7 pozitivno na koronavirus. Dvije se osobe liječe u respiracijskom centru. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe. Opširnije

Već dvadeset drugi dan nema novooboljelih osoba s područja Ličko-senjske županije. Ukupno je od bolesti COVID-19 oboljelo 30 osoba, od kojih je 29 izliječeno, a jedna je preminula. U protekla 24 sata testirano je 10 osoba. Pod aktivnim nadzorom ili mjerom samoizolacije je 20 osoba.

(Foto: hrt.hr)