Bicikliste ove godine čeka još zahtjevnija ruta nego proteklih godina (Foto:Ivo Cagalj/Pixsell) Bicikliste ove godine čeka još zahtjevnija ruta nego proteklih godina (Foto:Ivo Cagalj/Pixsell)

Bicikliste ove godine čeka još zahtjevnija ruta nego proteklih godina na kojoj će prolaziti Velebitom, penjati se na vrh Sv. Jure na Biokovu te uspinjati na Učku.

- Ovogodišnje izdanje utrke "Tour of Croatia" bit će uzbudljivije i atraktivnije od prethodnih. Sretni smo što će transferi između etapa biti minimalni pa će biciklističke ekipe imati vremena za regeneraciju i pripremu sljedećih etapa - rekao je direktor utrke Vladimir Miholjević.

"Tour of Croatia" počinje 17. travnja u Osijeku, a Koprivnica je cilj prvoga dana. U srijedu se utrka seli u Karlovac odakle kreće druga etapa s ciljem u Zadru. Od Trogira do vrha Sv. Jure vozit će se u četvrtak, a sljedeća je etapna utrka u petak na relaciji od Starigrada do Crikvenice. U subotu je na rasporedu etapa od Rapca do Poklona na Učki na koju će se biciklisti penjati prvo s istarske, a onda i s kvarnerske strane. U nedjelju 22. travnja posljednja etapa utrke krenut će iz Samobora te uz završne krugove po Zagrebu završiti na Trgu sv. Marka gdje će biti i svečano proglašenje pobjednika. 

 Posljednja etapa utrke počinje u Samoboru te uz završne krugove po Zagrebu završava na Trgu sv. Marka (Foto:Facebook)

Prošle godine slika s utrke dosegnula je dvije milijarde pogleda, a za ovu godinu Miholjević najavljuje još spektakularnije slike. - Rute utrka prolaze kroz mnogobrojne parkove prirode te nacionalne parkove i ponosni smo što ćemo te hrvatske dragulje prezentirati natjecateljima i cijelom svijetu - izjavio je Miholjević.

"Tour of Croatia" jedan je od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj. Uz svakodnevni prijenos Hrvatske radiotelevizije, izravan prijenos emitirat će se i na Eurosportu. U suradnji s A.S.O.-om (Amaury Sport Organisation) televizijski prijenos emitirat će se na šest kontinenata - Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji.