Sinkronizirano klizanje - Zagrebačke pahuljice  (Foto: HKS)) Sinkronizirano klizanje - Zagrebačke pahuljice (Foto: HKS))

U Zagreb, koji je drugi put domaćin toga natjecanja, došlo je više od 600 klizačica i klizača iz 16 zemalja. - Imat ćemo priliku gledati nastupe 21 ekipe među kojima je i hrvatska reprezentacija - izjavila je predsjednica Hrvatskoga klizačkog saveza Morana Paliković Gruden.

Posebna gošća tog natjecanja jest predstavnica Svjetske klizačke federacije Maria Teresa Samaranch koja će i otvoriti natjecanje. 

- Danas u 19 sati je službeno izvlačenje startnih brojeva nakon kojega će nastupiti Jacques Houdek. Svečano otvorenje bit će u petak u 17 sati, a u subotu je finalni program na rasporedu od 15 sati - otkrila je direktorica SP-a u Zagrebu, Melita Juratek Cipek.

Zagrebačke pahuljice (Foto: HKS)

- Ovo natjecanje rezultat je dugogodišnjeg rada kluba Zagrebačke pahuljice i Hrvatskoga klizačkoga saveza, a to potvrđuje  činjenica da smo mi jedini grad u svijetu koji ima organizaciju dvaju svjetskih seniorskih i juniorskih prvenstava te dvaju svjetskih juniorskih kupova - rekao je Zoran Kovačević, vođa tima hrvatske reprezentacije i dopredsjednik Organizacijskog odbora SP-a.  

Organizatori se nadaju velikoj posjećenosti Ledene dvorane kako bi svijetu pokazali dobru atmosferu na klizačkim natjecanjima.

 

Raspored natjecanja

Četvrtak, 15. ožujka 2018.

19.00 Ždrijeb natjecanja uz nastup Jacquesa Houdeka

 

Petak, 16. ožujka 2018.

17.00 Svečano otvaranje

17.30-20.40 Kratki program

 

Subota, 17. ožujka 2018.

15.00-19.00 Slobodni program

19.00 Dodjela medalja