(Foto: screenshot/Pro ping) (Foto: screenshot/Pro ping)

Stručni žiri odabrao je 15 finalista za ovogodišnju nagradu "Europena Brodband Awards 2019", po tri u ukupno pet kategorija: Mjere za smanjenje troškova i zajedničko investiranje, Socio-ekonomski utjecaj u ruralnim i udaljenim područjima, Generiranje potražnje i korištenje dostupne povezivosti i Kvaliteta i pristupačnost usluga te Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja što je kategorija u kojoj je nominirana tvrtka iz Pitomače Pro ping.

- Mi pružamo usluge interneta, televizije i telefona, kao i svi ostali telekom operateri u Republici Hrvatskoj. Nominirani smo jer smo prepoznali situaciju u podneblju gdje živimo. Riječ je o ruralnim krajevima gdje je općina Drnje prepoznala da budućnost Hrvatske leži u širokopojasnom internetu, u brzom pristupu internetu te su donijeli odluku na općinskom vijeću da će sa 750 kuna financirati sve operatore koji izgrade optičku infrastrukturu u njihovom naselju. Drugim riječima, da će krajnjim korisnicima izgraditi priključak do optičke infrastrukture. Mi smo to prepoznali i u tome vidjeli priliku da i tim žiteljima ponudimo superbrzi internet što je danas nešto bez čega ne možemo živjeti - ističe vlasnik tvrke Marijan Rengel.

(Foto: screenshot/Pro ping)

No, konkurencija je jaka, svjesni su u Pro Pingu, jer uz njih nagradi se nadaju i tvrke iz Njemačke, Slovenije, Mađarske, Litve, Španjolske, Velike Britanije, Austrije i Grčke. Stoga je uspjeh već i naći se među nominiranima, ističe Rengel: - Radi se o području cijele Europske unije i biti među tri najbolja projekta u ovoj kategoriji socijalnoga djelovanja svakako je nama na diku i veselje što smo uz takve renomirane operatore i sve ostale koji su se prijavili, mi ušli u top tri. Sreći naravno ne bi bilo kraja da osvojimo glavnu nagradu. Iako to više nije presudno u cijeloj priči, bitno je da se prepozna naš trud i da je netko iz Hrvatske je uspio ući u uži odabir.  

Svi nominirani projekti bit će predstavljeni na internetskim stranicama Jedinstvenog digitalnog tržišta te u bazi podataka o dobroj praksi širokopojasne Europe. Time tvrtka Pro Ping nastavlja svoj uspješni poslovni niz.

- Ove godine smo proglašeni za najboljeg wi-fi operatera u Hrvatskoj, tako da smo ih pomalo počeli skupljati, a nadam se da će tih nagrada dugoročno biti sve više i više - zaključio je Rengel.

Svečano proglašenje pobjednika bit će u ponedjeljak 2. prosinca u Briselu.