(Foto: Arhivska fotografija/ Armin Drugut/ Pixsell) (Foto: Arhivska fotografija/ Armin Drugut/ Pixsell)

Među njima je 530 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 28 pacijenata. Preminulo je 10 osoba, objavio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 24761 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 355 preminulo, ukupno se oporavilo 19562 osoba od toga 475 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 20389 osoba. Do danas je ukupno testirano 392 052 osoba, od toga 6980 u posljednja 24 sata.

U Zagrebu novi crni rekord, koronavirus u Klinici za tumore

U Gradu Zagrebu novi crni rekord - 387 zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata, izvijestili su jutros iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Koronavirus je ušao na dva odjela Klinike za tumore KBC-a "Sestre milosrdnice" - pozitivne su medicinske sestre, liječnici i pacijenti na abdominalnoj kirurgiji i otorinolaringologiji.

- Pozitivno je pet operiranih pacijenata koji su za sada stabilno, pet neoperiranih pacijenata, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke, jedan fizioterapeut, osam kirurga, jedan otorinolaringolog - rekao je ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak.

Odmah su počeli, dodao je, sami provoditi sve potrebne mjere i još uvijek ne znaju koliko će zdravstvenih djelatnika morati u samoizolaciju. Ono što je svakako bilo u planu za KBC Sestre milosrdnice jest da krenu u rad po timovima. Smanjit će hladni pogon, a već su formirane i COVID sale i odjeli. Pacijente, kako doznajemo, planiraju premjestiti na COVID odjel u Dubravi.

- Za sada imamo pet pozitivnih kirurga abdominalaca, dva pozitivna ORL kirurga, imamo pet pozitivnih medicinskih sestara na odjelu abdominalne kirurgije. Kako su to kolege koji idu u operacijske sale, imamo pozitivne dvije sestre instrumentarke, imamo pet pozitivnih oepriranih pacijenata na intenzivnoj njezi. To nam je sada trenutna situacija. I još pet pozitivnih pacijenata na odjelu, 10 pozitivnih pacijenata. Jučer smo premjestili dva pacijenta u KB Dubrava, s kolegama u Dubravi smo u kontaktu i vidjet ćemo kako ćemo nastaviti - kazao je za HRT doc. dr. sc. Ivan Milas, v. d. predstojnika Klinike za tumore KBC-a "Sestre milosrdnice".