Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL) Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Cilj je učenje hrvatskog jezika, upoznavanje hrvatske kulture i očuvanje nacionalnog identiteta, promicanje zajedništva i suradnje kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka.  

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Prijava na Javni poziv podnosi se isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnog obrasca dostupnog ovdje, a rok za slanje prijava je 1. srpnja 2019.

Prijedlog bodovne liste utvrdit će posebno imenovano povjerenstvo, prijedlog liste objavit će se na mrežnim stranicama Ureda u roku 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Dodatne informacije kandidati mogu zatražiti upitom na adresu elektroničke pošte tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr najkasnije do isteka gore navedenog roka, ili u istom razdoblju nazvati na telefonski broj +385 (0)1/6444-683.

(Izvor: hrvatiizvanrh.gov.hr)