Ilustracija. (Foto: Glas Hrvatske) Ilustracija. (Foto: Glas Hrvatske)

U 9:45 glavni ravnatelj i članovi Ravnateljstva HRT-a položit će vijence i zapaliti svijeće na spomen-obilježju kolegama poginulim u Domovinskome ratu (Žarku Kaiću, Gordanu Ledereru, Đuri Podboju, Nikoli Stojancu, Željku Ružičiću, Branimiru Polovini i Siniši Glavaševiću) u predvorju zgrade B-30. Ove godine, polaganje vijenaca, zbog strogih mjera Nacionalnoga stožera civilne zaštite,  iznimno će se održati bez nazočnosti članova njihovih obitelji te zaposlenika i umirovljenika HRT-a.

Središnja rođendanska svečanost s dodjelom Godišnjih nagrada HRT-a održat će se, također iznimno, u obliku posebne televizijske emisije u povodu Dana HRT-a u 21:10 na Četvrtome programu Hrvatske televizije i reprizno u nedjelju u 12:10 na Drugome programu HTV-a.

Svečana dodjela Godišnjih nagrada Hrvatske radiotelevizije održat će se samo pred kamerama Hrvatske televizije: ovogodišnji rođendan HRT-a slavi se u smanjenom obliku i bez publike - jer se kuća drži preporučenih mjera zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.

- No to je ipak prilika da zahvalimo kolegama koji su svojim radom i iznimnim angažmanom zaslužili Godišnje nagrade po poslovnim jedinicama (Program, Produkcija, Poslovanje i Tehnologija), tu je i Nagrada za poseban projekt HRT-a, Nagrada "Joško Martinović" za najbolju TV-reportažu, Nagrada "Gordan Lederer" za najbolji snimateljski ili kamermanski rad, te Nagrada "Ivan Šibl" za životno djelo (za televiziju i za radio) - stoji u priopćenju HRT-a.

U emisiji nastupa i bend HRT-a s četiri glazbena broja - pod vodstvom Ante Gele. Stoga budimo svi zajedno u 21:10 pred našim malim ekranima i u toj posebnoj rođendanskoj emisiji na HTV4 doznajmo tko su ovogodišnji laureati nagrada HRT-a.