Ilustracija. (Foto: Unsplash) Ilustracija. (Foto: Unsplash)

Rješenje je namijenjeno nadzoru i praćenju pivskih bačava kroz proces punjenja i distribucije. Tijekom ove godine hrvatski softver bit će implementiran u još dvije pivovare u vlasništvu kompanije BGI Ethiopia, čija duga pivarska tradicija seže u prvu polovinu 20. stoljeća. Kompanija je dio francuske grupacije Castel, koja slovi za jednog od najvećih afričkih te je među deset najvećih svjetskih proizvođača piva.

-Naručitelj iz Etiopije zahtijevao je novo, moderno rješenje koje će omogućiti bolje upravljanje flotom pivskih bačava, pridonijeti smanjenju troškova, poboljšati kontrolu kvalitete, osigurati bolji nadzor održavanja te spriječiti moguće gubitke pivskih bačava – poručili su iz tvrtke.

U sklopu projekta isporučena je aplikacija za tablete koja omogućava praćenje procesa u samoj pivovari te aplikacija za pametne telefone namijenjena prodajnim agentima.

Osoblje zaposleno u odjelu održavanja, laboratoriju i skladištu tako će od sada za obavljanje svakodnevnih poslova upravljanja flotom pivskih bačava koristiti tablete opremljene RFID čitačima. Prednost je i da će predstavnici zahvaljujući aplikaciji dostupnoj na mobitelu moći prijaviti sve eventualne pritužbe krajnjih kupaca. Zahvaljujući KegTNT-u, sve informacije dostupne su trenutno pa osoblje može pravovremeno reagirati i identificirati moguće probleme, čak i prije nego što se dogode.