Foto: screenshot arnoldclassic.com Foto: screenshot arnoldclassic.com

Možda nisu popularni kao Vatreni, no hrvatski dizači itekako su zaslužili da se medijski poprati njihov uspjeh koji su ostvarili ovih dana u Slovačkoj. Naime, u slovačkom gradu Čadci održano je Europsko prvenstvo Federacije XPC – Xtreme Powerlifting Coalition, međunarodne powerlifting federacije na kojemu su hrvatski dizači iz Gospića i Sinja ostvarili zapažene rezultate.

Svi hrvatski natjecatelji uspješno su se kvalificirali za američki "Arnold Classic 2020.", natjecanje Federacije XPC koje će se iduće godine održati u američkoj saveznoj državi Ohio, u gradu Columbusu. 

Hrvatsku reprezentaciju u powerliftingu činili su Tomislav Bitunjac koji je osvojio drugo mjesto u kategoriji juniora, dok je Mirko Poljak u istoj kategoriji zauzeo treće mjesto. Zoran Pavić osvojio je četvrto mjesto u natjecanju u deadliftu, u seniorskoj kategoriji do 125 kg, osvojio je četvrto mjesto. U Ohio odlazi i Marijo Rukavina iz Gospića, ujedno nositelj licence i predsjednik XPC Hrvatska, koji je podigao 210 kg te osvojio drugo mjesto u kategoriji seniora.